Carol Dohmen

Carol Dohmen

Mijn loopbaan startte na mijn studie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen met verschillende banen op het gebied van internationale samenwerking in Latijns-Amerika en Zuidoost Azië. Ik heb geleerd dat ondanks allerlei culturele verschillen mensen vooral veel gemeen hebben. Als je werkelijk in elkaar geïnteresseerd bent en bereid bent naar elkaar te luisteren, zijn de mogelijkheden tot samen werken, samen leven en samen ontwikkelen onbeperkt.

In Nederland ben ik verder gegaan met het ontwikkelen van mensen en organisaties en van mezelf. Ik heb inmiddels 30 jaar ervaring met het begeleiden van mensen, in de rol van coach, manager en adviseur. Ik heb gewerkt binnen grote en kleine organisaties, zowel commercieel als binnen de provinciale- en rijksoverheid.

 

In 2018 heb ik besloten me volledig op mijn eigen praktijk te richten. Ik heb me gespecialiseerd in systemisch werken en paardencoaching, o.a. door het volgen van de opleidingen

  • Systemisch coachen met paarden, Bureau Wind
  • Systeemdynamiek in organisaties, Hellingerinstituut
  • Systemische paardencoaching en trauma, Bureau Wind

Ik was zelf docent voor de verdiepingsmodule De kracht van de kudde, bij Bureau Wind.

Mijn liefde voor groen en natuur komt niet alleen tot uiting in de organisaties waar ik heb gewerkt. Het is een voortdurende inspiratiebron in mijn leven en werk. Mijn coachingsruimte ligt midden in de bossen van Austerlitz, waar ook de paarden hun eigen stekje hebben. Het is een natuurlijke, heilzame plek die je helpt volledig tot jezelf te komen.