Paardenkennis

Paardenkennis

Zoals velen ben ik ooit begonnen als paardenmeisje op een manege. Jarenlang heb ik allerlei disciplines beoefend: dressuur rijden, mennen en paarden uitbrengen op wedstrijden. Na terugkeer uit Latijns-Amerika ben ik begonnen met western rijden. In 2004 kocht ik voor het eerst een eigen paard, Loudmouth Jessie. Aanvankelijk wilde ik met haar mijn techniek van het western rijden gaan perfectioneren, maar al snel bleek het veel interessanter (en noodzakelijk) om me te verdiepen in natural horsemanship.

Voor mij betekent natural horsemanship dat je als mens kennis opdoet van de manier waarop een paard waarschijnlijk naar de wereld kijkt en daar vervolgens bij aansluit. Op die manier krijg je echt contact met een paard. Als het niet gaat zoals jij hebt bedacht, zoek je vooral naar wat jij zelf anders moet doen. Van werken met paarden heb ik zo de stap gezet naar sámenwerken met paarden.

Ik ben er van overtuigd dat paarden bijzondere wezens zijn. Behalve dat ze ons plezier en ontspanning brengen, geven ze ons veel informatie over wie we zijn en wat we uitstralen. En dat is precies waar ik gebruik van maak bij het paardencoachen. Deze manier van werken biedt me de fantastische mogelijkheid om mijn passie voor mensen, ontwikkeling en paarden te combineren.